2018/11/16Andrzejki 2018
MENU ANDRZEJKI 2018
Starter:
Tost z kozim serem, karmelizowanymi winogronami, czerwoną cebulą i orzechami
Kolacja:
Pierś z kurczaka, faszerowana kwaszoną mozzarellą i pesto w sosie
pomidorowym na warzywach grillowanych z ziemniakiem pieczonym.
Kolejne danie ciepłe:
Miks mięs grillowanych z sałatką i naszymi sosami domowymi
Następne danie ciepłe:
Żurek
Na stołach:
nasze wędliny domowe
tortilla ( różne rodzaje )
ziemniaczki faszerowane twarożkiem z posypką z boczku
sałatka tabbouleh
Na stole szwedzkim:
galantyna drobiowa z pistacjami i żurawiną
tarty ( różne rodzaje )
sałatka z gruszką
śledzie po kaszubsku
zapiekana kasza perłowa z kurczakiem i żurawiną w bemarze ( ok. 24:00 )
Ponadto przygotowaliśmy „słodki stół” i bufet kawowy